Ponovo letovi za Ameriku

Bez autora
Jan 27 2011

Američka kompanija "Rajan internešenal ervejz" predala zahtev za izdavanje dozvole za letove iz Beograda za Toronto i Čikago, tako da će građani Srbije, posle 19 godina, ponovo leteti preko okeana već od juna.Prvi put posle 19 godina jedna kompanija iz Amerike predala je zahtev za izdavanje dozvole za letove iz Beograda za Kanadu-Toronto i Ameriku-Čikago. Radi se o američkoj čarter kompaniji "Rajan internešenal ervejz" koja je u završnoj fazi procedure za dobijanje dozvola, što znači da bi tokom letnjeg reda letenja, avioni, većinom marke "boing" poleteli preko okeana.

Ponovo letovi za AmerikuAmerička kompanija "Rajan internešenal ervejz" predala zahtev za izdavanje dozvole za letove iz Beograda za Toronto i Čikago, tako da će građani Srbije, posle 19 godina, ponovo leteti preko okeana već od juna.

Prvi put posle 19 godina jedna kompanija iz Amerike predala je zahtev za izdavanje dozvole za letove iz Beograda za Kanadu-Toronto i Ameriku-Čikago, potvrđeno je u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo Srbije.

Radi se o američkoj čarter kompaniji "Rajan internešenal ervejz" koja je u završnoj fazi procedure za dobijanje dozvola, što znači da bi tokom letnjeg reda letenja, avioni, većinom marke "boing" poleteli preko okeana.

"To je kompanija koja se prvi put pojavila na našem tržištu. Zainteresovana je za čarter avio-saobraćaj koji bi obavljala od 3. juna do 29. oktobra ove godine. Saobraćala bi na liniji Toronto-Beograd-Toronto i Beograd-Čikago-Beograd", rekla je Katarina Andrić-Milosavljević iz Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije.

Sve je spremno za interkontinentalne letove, a zadovoljeni su i najstroži kriterijumi po pitanju bezbednosti na kojima insistiraju vazduhoplovne vlasti Amerike.

Pored letova preko okeana još tri renomirane kompanije dobile dozvole za letove na evromediteranskim linijama iz Beograda, kažu u Direktoratu.

U pitanju su "Kroejšia erlajns", hrvatska aviokompanija koja je podnela zahtev za redovan avio-saobraćaj na liniji Beograd-Dubrovnik-Beograd, italijanska niskobudžetna aviokompanija "Igls erlajns", koja će, takođe, obavljati redovan avio-saobraćaj na liniji Forli-Beograd-Forli i egipatska aviokompanija koja je podnela zahtev za čarter čet na liniji Hurgada-Beograd-Hurgada.

Još dve čarter kompanije čekaju odgovore za uspostavljanje linija sa Egiptom, sa Šarm el Šeikom i Hurgadom.

Sporazum o otvorenom nebu i novi Zakon o vazdušnoj plovdbi Srbiju je uveo u red zemalja koje ravnopravno konkurišu na tržištu od 50 miliona putnika godišnje.

Naše kompanije, u ovom slučaju "Jat", bez ikakvih ograničenja mogu leteti na evropskim linijama. Jedino još treba pronaći ekonomski interes.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik